U utorak, 28. svibnja od 18 do 19:30 sati u Info-centru za mlade Osijek održano je interaktivno predavanje pod nazivom Kako bolje razumjeti „problematičnu“ djecu i mlade.

Predavanje je okupilo nastavnike, profesore, stručne suradnike u školama te studente pomagačkih struka, a provela ga je Siena Krušič, mag. psihosocijalnog savjetovanja (u suradnji sa studenticama socijalnog rada iz SAD-a.)

Voditeljica  je pojasnila utjecaj životnih okolnosti na živčani sustav te na sam razvoj djece i mladeži.

Također je  prisutnima približila neke od  mogućih uzroka psihičke traume odnosno neprimjerenog ponašanja. U sklopu predavanja pojasnila je i neke od najčešćih znakova traume kod djece i mladih. Sudionici predavanja također su iznosili primjere iz svog rada s mladima te imali priliku i postaviti dodatna pitanja vezano uz temu.

Predavanje je bilo dio programa internacionalnog društveno korisnog učenja, koje PRONI Centar provodi zadnjih 10 godina u suradnji sa Svečulištem iz Indiane.

Ova aktivnost dio je projekta Regionalni info centar za mlade Osijek koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a provodi ga PRONI  Centar za socijalno podučavanje.