Nakon provedenih radionica prevencije ovisnosti s učenicima OŠ Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci, u ponedjeljak 20.2. za iste je organiziran jednodnevni terenski posjet Klinici za psihijatriju Vrapče u Zagrebu. Bila je to prilika za učenike, ali i volontere te predstavnike nositelja i partnera u provedbi projekta Reci NE, pobliže se iz prve i stručne ruke, upoznati se s posljedicama i štetnostima ovisnosti o alkoholu i drogama.

Tijekom posjete sudionici su imali priliku poslušati predavanja liječnika i medicinske sestre te postavljati pitanja, a potom u muzeju u okviru Klinike, vidjeti kako je ista nastala te na koji način su se pacijenti liječili.

Ovakav vid terenskog rada u potpunosti je opravdao očekivanja učenika te su na taj način, kao i tijekom prethodnog terenskog posjeta terapijskog zajednici u Vrbici, dodatno podigli svijest o štetnostima i posljedicama ovisnosti koje one izazivaju te se dodatno informirali o rizicima lakog uključivanja u svijet ovisnosti.

Projektom je predviđen još jedan posjet, a isti će se tijekom proljeća realizirati u suradnji s Psihijatrijskom bolnicom “Sveti Ivan” specijaliziranoj za liječenje ovisnosti o kocki.

Sve ove aktivnosti dio su projekta Reci NE sufinanciranog sredstvima EU, UP.02.2.1.08.0112, čiji je nositelj Općina Stari Mikanovci, a PRONI Centar partner.