Danas, 27.9.2023., točno u podne otvaramo 14. Dane informiranja mladih, #VuMI14.

Dani informiranja mladih (skraćeno VuMi) je dugogodišnja tradicionalna aktivnost Info centra za mlade Vukovar (program PRONI Centra), u okviru kojih se organiziraju aktivnosti za mlade i osobe koje rade s mladima.

Ove godine, u okviru 14. po redu Dana informiranja mladih, počevši od srijede i završetkom u petak, organiziramo aktivnosti namijenjene mladima, osobama koje rade s mladima i organizatorima volontiranja.

  1. 27.9.2023. u 12,00 sati – Predavanje o mentalnom zdravlju na temu “Izazovi mentalnog zdravlja kod djece i mladih” namijenjeno je osobama koje rade s mladima (pedagozi, psiholozi, profesori, predstavnici knjižnice, udruga koje rade s mladima,…). Gošće predavanja su Sanja Diósy, mag.psych. i Maja Matković, mag.psych., stručne suradnice za psihološko savjetovanje studenata na Filozofskom fakultetu u Osijeku.
  2. 28.9.2023. u 11,00 sati – Okrugli stol na temu “Značaj volonterstva u lokalnoj zajednici” namijenjen je organizatorima volontiranja na području Vukovara, odnosno udrugama koji se bave volonterstvom i školama u okviru kojih postoje školski volonterski klubovi (i volonterski programi).
  3. 29.9.2023. u 10,00 sati – Završna konferencija projekta “Informacija za sve” na kojoj će sudjelovati mladi i donositelji odluka. U okviru konferencije, s javnosti ćemo podijeliti rezultate projekta i zajedno kreirati “Smjernice za unaprjeđenje informiranja mladih na području OBŽ i VSŽ” koje imaju za cilj osigurati kvalitetnije informiranje i sveobuhvatniji pristup informiranju mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, s naglaskom na teže dostupne mlade (iz manjih/ruralnih mjesta).

Radujemo se brojnim sudionicima koji će sudjelovati na različitim aktivnostima u okviru 14. Dana infomiranja mladih.

Ovim aktivnostima dajemo na značaju mladima, osobama koje rade s mladima i razvoju volonterstva na lokalnoj razini.

14. Dane informiranja mladih sufinancira Grad Vukovar i Fond za obnovu razvoja grada Vukovara.

Pregled aktivnosti za sva tri dana i donatora.