Mladi, ali i vi koji radite s mladima, budite dio naše aktivnosti Mladi, kako ste? u Osijeku, i dajte svoj doprinos raspravi na temu mentalnog zdravlja mladih.

U lipnju smo započeli s provedbom projekta kroz koji ćemo obuhvatiti mlade i relevantne dionike u području rada s mladima, a u listopadu počinju rasprave u šest gradova Osječko-baranjske županije, s mladima i donositeljima odluka te uz sudjelovanje stručnjaka, iz područja mentalnog zdravlja mladih.

Projekt Mladi, kako ste? provodi se na području Osječko-baranjske županije, u partnerstvu PRONI Centra za socijalno podučavanje i Osječko-baranjske županije, unutar 13 mjeseci, od 1. lipnja 2023. do  30. lipnja 2024.  i uključit će mlade i donositelje odluka te stručnjake iz područja mentalnog zdravlja iz ove županije.

Glavni cilj projekta je podići razinu svijesti u zajednici o potrebama i poteškoćama s kojima se susreću mladi Osječko-baranjske županije u području mentalnog zdravlja. Provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti osnažit će se mladi, krajnji korisnici,  za aktivno sudjelovanje, kako bi u dijalogu s donositeljima odluka (dionicima u području rada s mladima) u svojoj lokalnoj zajednici, kreirali preporuke za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih.

Pored istraživanja namijenjenog mladima, održat će se jednodnevna javna događanja u 6 gradova Osječko-baranjske županije (od listopada o. g.)  te završna konferencija u Osijeku, u travnju sljedeće godine.  Nakon provedenih događanja sa mladima i donositeljima odluka, formirat će se zaključci i preporuke,  koji će biti dio dokumenta Mentalno zdravlje i mladi, preporuke mladih za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladihna području Osječko-baranjske županije, koji će sadržavati rezultate istraživanja, detektirane izazove i poteškoće/potrebe mladih te prijedloge za unaprjeđenje podrške mladima u lokalnim zajednicama. Projekt Mladi, kako ste? sufinanciran je sredstvima programa Europske unije kroz program Erasmus+.

Rasprava između mladih i donositelja odluka – Mladi, kako ste? u Osijeku, održat će se u petak, 6. listopada 2023. od 10 sati, u Osijeku u prostoru Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem prijavnice ovdje: https://tinyurl.com/2539djredo 4. listopada. 2023.Ukoliko dolazite izvan grada Osijeka, troškovi puta biti će refundirani.

U izlaganje stručnjaka (prof. dr. sc. Ane Kurtović te psihologinja Mihaele Korman i Josipe Pantur) imat ćet priliku čuti rezultate istraživanja na ovu temu, koje je provedeno tijekom ljeta, a koje je ispunilo više od 1200 mladih te dati svoj doprinos u raspravi na ovu iznimno aktualnu i važnu temu.

Molimo Vas da nam se što prije javite, a povratnu informaciju  o sudjelovanju ćete dobiti u četvrtak,  5. listopada.