U okviru dvogodišnjeg programa “Volonterski centar Vukovar” i projekta „Moja inkluzivna zajednica“, a koji su dio programa razvoja volonterstva PRONI Centra za socijalno podučavanje, u ponedjeljak i utorak 23. i 24.10.2023. u prostoru partnerske organizacije – Srednje strukovne škole Marko Babić u Vukovaru, održana je dvodnevna edukacija pod nazivom „Školsko volontiranje“ na kojoj su sudjelovali djelatnici iz OŠ Bršadin, OŠ Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci, OŠ Josipa Matoša Vukovar te Srednje strukovne škole Marko Babić.

Ova edukacija namijenjena je djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije u svrhu osposobljavanja i unaprjeđenja kapacitete istih za uloge školskih koordinatora volontera, odnosno kroz teorijsko i praktično iskustvo omogućiti im stjecanje znanja i vještina u području razvoja školskih volonterskih klubova u njihovim školama i odgoja za volontiranje među učenicima, ali i razvoja inkluzivnog volontiranja među u istima.

Inače, ove obrazovne aktivnosti samo su dio dvogodišnjeg programa „Volonterski centar Vukovar“ kojeg financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te projekta „Moja inkluzivna zajednica“, financiranog sredstvima Vukovarsko-srijemske županije.