U okviru druge godine ERASMUS+ akreditacije krenule su pripreme za još jednu razmjenu mladih pod nazivom “ABC volonterizam“. Razmjena mladih provodi se u suradnji s međunarodnim predstavnicima slijedećih organizacija: Malik iz Italije; Proatlantico iz Portugala; Centar za razvoj zajednice Link iz Srbije te Young Folks iz Latvije.

Upravo su se prošlog vikenda predstavnici ovih organizacija sastali u Trening Centru Pirovac s ciljem sudjelovanja na pripremnom sastanku.

Na sastanku koji je trajao od 02. do 04. lipnja, predstavnici partnerskih organizaciji imali su priliku upoznati zajednicu u kojoj će razmjena mladih biti organizirana, no također i bolje se međusobno upoznati te razraditi program razmjene kako bi ista postigla planirane rezultate usmjerene ka unaprjeđenju komunikacijskih, prezentacijskih, organizacijskih te liderskih vještina mladih sukladno potrebama i trendovima u društvu. Pored predstavnika organizacije – voditelja mladih na sastanku ove godine sudjelovala je i po jedna mlada osoba/sudionik razmjene iz svake države s ciljem kreiranja što boljeg i prikladnijeg programa za mlade.

Razmjena mladih održat će se u Trening centru PRONI, Pirovac u periodu od 01. do 09. srpnja. S veseljem očekujemo ovu grupu jer ako je sudeći po ekipi s pripremnog sastanka ovo će biti jedna odlična razmjena mladih.