U ponedjeljak 21. kolovoza započela je aktivnost timskog volontiranja “Zajedno za Pirovac” u trening centru u Pirovcu, a trajat će do 5. rujna 2023.

Međusobno upoznavanje, predstavljanje programa za timsko volontiranje u okviru programa Europske snage solidarnosti te Youthpassa – alata za praćenje razvoja kompetencija mladih tijekom volontiranja početne su točke rada timskog volontiranja.

20 mladih iz 10 različitih zemalja provodit će različite akcije u zajednici s ciljem podizanja svijesti u lokanoj zajednici o različitim temama vezanima uz održivi razvoj.

Tako je jedna od aktivnosti koju su volonteri već započeli, čišćenje plaže Lolić koja se provodi po unaprijed određenim timovima.

Također, započela je i Photvoice aktivnost u sklopu koje su se volonteri imali prilike bolje upoznati s Pirovcem te pronaći primjere koje upućuju na različite ekološke probleme. Pronalazili su i dobre primjere ekoloških praksi te primjere dostupnosti pojedinih mjesta i usluga u Pirovcu. Navedene primjere volonteri su fotografirali te su u konačnici odabrane fotografije s porukom postavili kao dio online brošure te izložbe.

Preuzmi: Photo voice booklet (PDF, 73MB).

Projekt „Zajedno za Pirovac“ sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.